Çocuk Diş Doktoruyla İlk Muayene 

Pedodontistler bir diğer adıyla çocuk diş hekimlerinin uyguladığı tedavilerle çürüksüz dişler ve sağlıklı bir ağız mümkündür. 

Bebeğimin ilk çocuk diş doktoru muayenesini ne zaman yaptırmalıyım? 

Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatrik Diş Hekimleri Birliği ilk diş hekimi muayenesinin ilk diş çıktıktan sonra yapılmasını (genelde 6 ay – 1 yaş arasında) önermektedir. 

Bir yaş çocuk diş hekimine götürmem için çok erken değil mi? 

Çocuk diş hekimlerinin amaçları çocuklarınızı diş çürüklerinden korumaktır. Erken yaşta yapılan bu ilk muayenede amaç; bebeklerin dişlerinin çürümesini engellemek için neler yapmanız gerektiğini göstermek ve düzenli aralıklarla sizi kontrollere çağırarak ağız ve diş sağlığını kontrol etmektir. 

İlk çocuk diş hekimi muayenesinden önce dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? 

Tedavi öncesinde çocuğunuza “korkma, hiç acımayacak” gibi cümleler kurmayın. Bu tür cümleler çocukların bilinçaltında acıyabileceği fikrini doğurabilir, çocuğunuzu diş randevusundan sonra hediye ile ödüllendirmeyin çünkü ödüllendirme, çocuğunuzun işlemi zor bir işlem olarak algılamasına sebep olabilir.Çocuğunuza; eğer doktora gitmezse dişlerinin daha çok çürüyeceği ve sonrasında iğne yapılıp çekilmek mecburiyetinde kalabileceği gibi korkutucu cümleler kurmayın. Çünkü tüm bu korkuttuğunuz işlemler bir gün çocuğunuzun gerek duyabileceği tedaviler olabilir. 

Pedodonti

Pedodonti

  • ❱ İlk çocuk diş hekimi ziyaret edildiğinde neler yapılabilir?

    İlk diş muayenesinde amaç; ayna ve ışık yardımı ile çocukların tüm dişlerine bakmak ve var olan problemlerin tespit edilip tedavi seçeneklerhakkında ebeveynlerin bilgilendirmesidirDoğru beslenme , ağız hijyeni ve koruyucu uygulamalar hakkında anne ve baba bilgilendirilir. İlk diş hekimi ziyareti tanışma ve muayene ile geçecek , hatta pedodontistler muayeneyi oyun haline çevirip çocuğunuzun diş hekimine ve ortama alışmasını sağlayacaktır. 

  • ❱ Çocuğumu tedavi seanslarına getirirken neler yapmalıyım?

    Öncelikle minik hastalarımızı ebeveynleri getirmelidir böylece çocuklar kendilerini daha güvende hissedeceklerdir. 

    Çocuğunuz işlem esnasında iken “acıyor mu?”, “Yoruldun mu?” , “Bak bittiii” gibi olumsuz  cümleler kurarak çocuğunuzun motivasyonunu düşürüp miniklerimizi zorlamayın.