❱ Hassas bağlantılı diş protezi nedir, yapım aşaması nasıldır?

Sabit protez uygulanamıyorsa ancak yine de çok sayıda diş eksikliği söz konusuysa, hassas bağlantılı diş protezleri çözüm olabilir. Bu protezlerin uygulaması için mevcut dişlere kaplama ile yuvalar yapılır ve protezler bu yuvalara oturtulur. Protezin uygulanması için çenede mutlaka 5-6 diş olmalıdır. Bu protezler, yaklaşık 5 seansta hazır hale gelir. Protezin tutunduğu diş sonradan çekilirse, protezin de yenilenmesi gerekecektir.

❱ Günlük hayatıma uyum sağlar mı?

Hassas bağlantılı diş protezlerine alışmak ilk etapta zor olabilir ancak bu süreç kısa sürecektir. Dikkatlice takıp çıkarıldığında kolay kullanıma sahiptir. Bu protezleri kullanırken yemek yiyebilirsiniz. Protezin temizliği, oldukça kolaydır. Sabit protezler gibi temizleyebilirsiniz. Bu protezlerdeki tutucu aksamlar protezin içinde olduğu için estetik açıdan da memnun kalırsınız. İyi bir bakım ile protezi uzun yıllar kullanabilirsiniz.

  • ❱ Protezlerde gevşeme, kırılma vb. durumlarda ne yapmalıyım?

    Protezinizdeki lastikler gevşediğinde kolaylıkla değiştirilebilir. Kırılma, çatlama ya da gevşeme gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde tamiri mümkündür.

  • ❱ Sağlık için özel durumlarda da yaptırılabilir mi?

    Kemik dokusunda kayıp yaşanıyorsa, yine de hassas bağlantılı protez yaptırabilirsiniz. Şeker hastalığından şikayetçi hastalar, ağız kuruluğu problemine karşı jeller kullanarak protez kullanımına devam edebilir. Alerjiniz varsa, hangi metale karşı alerjiniz olduğu tespit edildikten sonra alternatif malzemeler ile protez üretimi mümkün olabilmektedir.